Välkommen till Bergsala

I Kungsbacka ligger koncernens moderbolag, Bergsala Holding AB, samt dess dotterbolag Bergsala AB, Bergsala Handic AB och Bergsala SDA AB.

Inom koncernbolagen är vi runt 50 anställda och vi omsätter en bit över 1 miljard svenska kronor om året. Bergsala Holding är också engagerade i en exklusiv rad väldigt intressanta bolag tillsammans med engagerade delägare som verkligen brinner för sina produkter och affärsområden. De bolagen, intressebolagen, omsätter tillsammans en bit över 500 miljoner svenska kronor och har totalt ca 80 anställda.

Givetvis präglas verksamheten i koncernbolagen av Nintendo som utgör huvuddelen av vår verksamhet men utöver Nintendos egna produkter arbetar vi även med andra spännande produkter, varumärken och verksamheter som ni kan läsa mer om på den här webbplatsen.

Bergsala AB grundades 1976 och redan 1981 inledde vi samarbetet med Nintendo och är därmed Nintendos äldsta samarbetspartner utanför Japan. Vi är verksamma i Norden och de baltiska staterna.

Bergsala Handic AB grundades 1988 och är främst verksamt inom hemelektronik och kommunikationstillbehör.

Bergsala SDA AB grundades 2015 och tillverkar och importerar hemelektronik för den nordiska marknaden. Fokus ligger på elektroniska hushållsprodukter för hemmet under det egna varumärket Havsö samt på belysningsprodukter under varumärket Lighting by Havsö.

Våra intressebolag täcker vi in verksamhetsområden som sträcker sig från framtagning av spelidéer, marknadsföring och distribution till försäljning av färdiga spel både via digital nedladdning och på traditionellt vis. Mer om dessa finns att läsa om på den här webbplatsen och, givetvis, på bolagens egna hemsidor.

Koncernstruktur

bergsala holding 2018 01