Skip to main content

Nintendo

Bergsala AB som är Nintendos äldsta exportpartner har distribuerat spännande innovationer sedan 1981. Allt från Game & Watch, NES och SNES till Wii och New Nintendo 3DS som gav en ny dimension till spelandet. Och nu, Nintendo Switch, en spelkonsol som passar lika bra i ditt vardagsrum framför en stor skärm som på språng som en handhållen spelkonsol.

Nintendo Co., Ltd., med huvudkontor i Kyoto, Japan, har skapat spelserier som blivit kända över hela världen, inklusive Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™, genom sina hård- och mjukvaruprodukter.

Nintendo strävar efter att leverera unika, intuitiva underhållningsupplevelser för alla, tillverka och marknadsföra videospelsenheter som Nintendo Switch™-systemfamiljen, utveckla och underhålla applikationer för smarta enheter och samarbeta med partners inom en rad andra underhållningsinitiativ som visuellt innehåll och nöjesparker.

Nintendo har sålt mer än 5,1 miljarder videospel och över 800 miljoner hårdvaruenheter globalt. Från lanseringen av Nintendo Entertainment System™ för mer än 30 år sedan, fram till idag och in i framtiden, är Nintendos fortsatta uppdrag att skapa unik underhållning som får människor att le över hela världen.

Ett helägt dotterbolag, Nintendo of Europe, baserat i Frankfurt, Tyskland, fungerar som huvudkontor för Nintendos verksamhet i Europa.

Besök den officiella sidan