AMO Toys Scandinavia

AMO Toys Scandinavia A/S är en självständig distributör av leksaker och licensierade produkter till barn. Företaget bildades 2013 som ett joint-venture mellan AMO Oy, Bergsala AB och Henrik Mathiasen, och samlar därmed över 100 års bransch-erfarenhet till ett ledande leksakssällskap.
Verksamheten har huvudkontor i Aarhus, Danmark, med försäljningsavdelningar i Norge och Sverige.

AMO Toys Scandinavia marknadsför och distribuerar flera olika märken och leksaksprodukter till den skandinaviska marknaden, som alla är noggrant utvalt baserat på högsta lekvärdet, kvalitét och inte minst säkerheten.
Vårt sortiment innehåller en lång rad med olika leksaksmärken och licensierade produkter, samt också våra egna märken.

AMO Toys Scandinavia A/S arbetar tätt ihop med vår partner och medägare AMO Oy och erbjuder en total nordisk lösning till våra kunder.

Bergsala AB

Bergsala AB, med dotterbolagen Bergsala AS, Bergsala A/S och Oy Bergsala AB, arbetar uteslutande med att distribuera och marknadsföra Nintendoprodukter.

Bergsala AB som är Nintendos äldsta exportkund har ända sedan 1981 distribuerat en rad olika spännande innovationer. Allt från Game & Watch, NES och SNES till konsolen för hela familjen - Wii och den supermoderna New Nintendo 3DS XL som bokstavligt talat gett spelandet en extra dimension. Och nu senast Nintendo Switch som fungerar lika bra på resande fot som uppkopplad mot en stor TV.

Läs mer om Nintendo på den officiella hemsidan

Bergsala Handic

Bergsala Handic AB importerar och marknadsför ett flertal olika kända varumärken över hela Norden. Fokus ligger på elektronik av olika slag såsom tv, tv-tillbehör, telefontillbehör, kommunikations- och navigationsutrustning.

Bergsala Holding

Bergsala Holding AB är moderbolaget för hela Bergsala-koncernen.

Företaget delar kontor med Bergsala AB, Havsskatten AB och Bergsala Handic AB. Kontoret är beläget strategiskt nära E6:an och koncernens huvudlager.

Bergsala Holding representerar också koncernen i övriga verksamheter, så kallade joint ventures, det vill säga delägda bolag.

Bergsala SDA

Bergsala SDA AB tillverkar och importerar hemelektronik för den nordiska marknaden. Fokus ligger främst på belysning och hushållsprodukter under det egna varumärket Lighting by Havsö och Havsö.

Läs mer om Bergsala SDA på den officiella hemsidan.

Image & Form

Image & Form är en spelutvecklare i Göteborg. Företaget har utvecklat ett stort antal barntitlar för PC/Mac, samt Nintendo DS. Image & Form fokuserar nu på applikationer och spel till mobila samt andra handhållna enheter. Både tidigare och nyare produktioner har vunnit nomineringar och priser.

Läs mer om Image & Form på den officiella hemsidan.

Nordic Game Supply

Nordic Game Supply (NGS) är en oberoende distributör av PC- och TV-spel och tillhörande produkter. NGS servar fler än 1500 butiker i Nordeuropa och har ett flertal välrenomerade partners bl.a. Turtle Beach, Take 2, 2K Games, Bethesda och Konami.

Läs mer om NGS på den officiella hemsidan.

OnTopGames

OnTopGames AB är ett bolag som samägs med Lasse Kronér. Företagets huvudsakliga syfte och fokus är att förverkliga spelidéer och lyfta dem från just idéer till färdiga spelupplevelser.

Läs mer om OnTopGames på den officiella hemsidan: www.ontopgames.com

Rising Star Games

Rising Star Games Ltd. (RSG) är en utgivare baserad i Europa med dotterbolag i USA och Asien som släpper speltitlar till såväl Nintendo som Sony- och Microsoftplattformar. Fokus ligger på japanska spel och RSG har släppt fler än 100 titlar bland annat den mycket omtyckta Harvest Moon-serien, Little King's Story och No More Heroes.

Läs mer om RSG på den officiella hemsidan.

Zoink

Zoink är ett bolag i Göteborg som arbetar med i stort sett alla former av multimedia men vill gärna ha fokus på spelutveckling med speciella karaktärer och spel med s.k. "storytelling". De har vunnit flera utmärkelser för sina spel.

Läs mer om Zoink på den officiella hemsidan.